skip to Main Content
3D-printing

3D-Printing is de Toekomst

De producten van de Passiehouders worden gemaakt middels 3D-printing. Deze techniek bestaat al tientallen jaren, maar heeft pas in de laatste jaren aan populariteit gewonnen. De printers zijn verder verfijnd en zijn in zowel gebruik als prijs toegankelijker geworden.

Hoe werkt 3D-printing?

De basis ligt bij het digitale ontwerp. Dit kan hedendaags gemaakt worden met gespecialiseerde applicaties, zoals Rhinoceros en AutoCAD. Het model is simpelweg opgebouwd uit lijntjes dat door de 3D-printer op elkaar wordt geprint. De software vertaalt het design naar een bestand die naar de 3D-printer kan worden overgezet. Voordat het bestand omgezet kan worden naar een tastbaar object, heeft de printer materiaal nodig. Onze 3D-printers gebruiken het duurzame PLA-filament. Dit materiaal is gemaakt van plantenzetmeel en daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Het ‘bed’ is de bodem waarop de eerste lijn wordt gezet. Er kan immers niet in de lucht geprint worden. Het 3D-effect wordt gecreëerd door het driedimensionaal printen van de lijntjes op elkaar. Het object wordt zodoende in samenhangende laagjes opgebouwd in de breedte, hoogte en lengte.

Wat kan je ermee maken?

De printkoppen zijn zeer precies. Hierdoor kan op detailniveau een ontwerp worden omgezet in printbaar model. Denk hierbij aan een miniatuur Eiffeltoren of het verwerken van logo’s en namen in een Passiehouder. Ook worden 3D-printers steeds meer omarmd door de medische wereld, vanwege de precisie waarmee chirurgische instrumenten gemaakt kunnen worden.

De toekomst

Menig wetenschapper heeft de verwachting dat 3D-printing zorgt voor een drastische afname van transportkosten. Onderdelen kunnen namelijk lokaal geproduceerd worden, waardoor importeren uit andere continenten overbodig wordt. ING denkt zelfs dat in 2060 de helft van alle nieuwe producten wordt gemaakt op een 3D-printer. Grote bedrijven als Adidas en Volkswagen zetten nu al vol in op dit productiemiddel. De Passiehouders is onder de creditcardhouders het eerste bedrijf dat de stap durft te maken naar dit duurzame productiemiddel.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top