skip to Main Content

5 Tips voor productontwikkeling

In de beginfase van een onderneming is het ontwikkelen van een dienst of product het allerbelangrijkste. Met de onderstaande 5 tips voor productontwikkeling kan jij nog meer waarde toevoegen:

#1 Wat is de functie van het product?

Elk product heeft een functie. De ene een vitale, zoals IC-apparatuur. De ander ter vermaak, zoals speelgoed. De essentie en noodzakelijkheid van producten kunnen dus verschillen. Dit betekent echter niet dat er geen vraag naar is. Bij het bepalen van de functie kan je kijken naar #2 en #3. De functie van de Passiehouder is het ervaren van comfort en gemak bij het dragen en gebruiken van je pasjes.

#2 Welk probleem moet de productontwikkeling oplossen?

In de meeste gevallen lost een nieuw product een probleem op. Denk bijvoorbeeld aan een 3d-printer. Dit product maakt het mogelijk om elk product uniek te ontwerpen: ideaal voor onder andere prototypen. Productinnovatie kan zodoende worden versneld. Decentrale productie wordt makkelijker, waardoor vervoerskosten en Co2-emmissies worden bespaard. Het is daarmee een duurzamere oplossing voor de huidige productietechnieken. Lees hier meer.

Met een Passiehouder wilden wij het gebrek aan duurzaamheid en het ontbreken van personaliseerbare opties invullen. Daarnaast zochten wij naar een oplossing om de belangrijkste pasjes, meestal bankpas en OV-kaart, sneller toegankelijk te maken.

#3 Waar hecht mijn doelgroep waarde aan?

Om het product aan te bieden op de markt, is het van belang dat het aan de voorwaarden voldoet waar de doelgroep waarde aan hecht. Voor een telefoon kan dit de camerafunctie zijn. Voor de Passiehouder is dat duurzaamheid en de optie tot personaliseren, maar ook het gemak waarmee de belangrijkste pasjes gebruikt kunnen worden.

#4 Hoe kan ik dit vertalen naar mijn product?

In dit stadium gaat het van idee naar ontwerp. Je hebt een duidelijk beeld van wat het product moet doen en welke functionaliteiten het moet hebben. Misschien maak je gebruik van een partner die het ontwerp maakt, of misschien maak je het wel helemaal zelf. Bij de Passiehouder ontwerpen we alles zelf met een geavanceerde programmatuur. Door gebruik te maken van 3d-printers kunnen we duurzaamheid waarborgen. De grondstoffen die daarvoor worden gebruikt zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Om het product personaliseerbaar te maken, wilden wij de boven- en onderkant los van elkaar produceren, zodat het mogelijk zou worden om een eigen kleursamenstelling te maken. Om de belangrijkste pasjes beter toegankelijk te maken, zijn er inkepingen gemaakt aan zowel de voor en achterkant. Hiermee zijn ze binnen één vingerbeweging te gebruiken voor het afrekenen in de supermarkt of het inchecken bij het openbaar vervoer.

Tip: ondernemingen kunnen aanspraak maken op een subsidie voor innovatieve ontwikkeling. Kijk hier of jij in aanmerking komt.

#5 Van ontwerp naar tastbaar product

De laatste stap van de productontwikkeling, maar ook meteen de lastigste. Het ontwerp moet namelijk in de praktijk goed werken. Bij geen enkel bedrijf is het eerste prototype meteen het eindproduct. Dit vergt doorontwikkeling, testen en aanpassingen. Steeds kleine veranderingen doorvoeren om tot het optimale resultaat te komen. De Passiehouders heeft een jaar geïnvesteerd in productontwikkeling om het product te voorzien van maximale comfort en gebruiksgemak. Zie hier onze resultaten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top