skip to Main Content
Dennis Oolbekkink En Joël Van Beem

Jonge ondernemers willen groeien

De Passiehouders worden tegengewerkt

Nieuw-Vennep Dennis Oolbekkink (22), Joël van Beem (21) en Daniël Pelgrim (24) zijn de jeugdige Vennepse ondernemers die het bedrijf De Passiehouders opgericht hebben. Met 3D-printers produceren zij pasjeshouders van duurzaam PLA-filament. Dennis Oolbekkink is ook betrokken geweest bij de herstart van de Venneper Wielerronde: ‘Dit PLA-Filament is voor 100% gemaakt van duurzame grondstoffen zoals maïs en graan, en is onder verhoogde temperatuur dus ook afbreekbaar. Helaas worden wij in onze ontwikkeling tegengewerkt door gerenommeerde bedrijven als Secrid BV en in het verlengde daarvan door Bol.com.

Frans Tol – Witte Weekblad

Pasjeshouders In oktober 2018 hebben deze ondernemende Vennepers hun bedrijf opgericht. Dennis Oolbekkink, die finance gestudeerd heeft, noemt zich de algemeen directeur: “Die naam De Passiehouders geeft niet alleen aan dat wij pasjeshouders produceren, maar dat ook met passie doen. Om zo’n eigen product dat met 3D-printers gemaakt wordt goed op de markt te zetten, heb je toch wel een vrij lange ontwikkeltijd nodig. Vanwege onze wens om patent te vragen voor onze pasjeshouders, hebben wij een prototype naar Secrid BV gestuurd. Dat was in april 2019. Wij dachten dat ons dat zou helpen, maar wij kregen een keiharde mail terug. Of wij maar onmiddellijk wilden stoppen en onze houders bij Secrid BV wilden inleveren. Wij zijn toen wel tijdelijk gestopt en hebben ons product verfijnd. Om aan een toch wel duur patent te komen, hebben wij hulp gevraagd aan een in het aanvragen van octrooien gemachtigd bedrijf. Dat bedrijf was er in mei 2019 van overtuigd dat ons product op zeker twee punten afweek van de producten van Secrid BV. Daarom zijn wij in juli met de productie begonnen en zijn wij in augustus met de verkoop begonnen.

Bol.com Werktuigbouwkundige Joël van Beem gaf aan dat zij bij die verkoop nu niet allen tegengewerkt worden door het gerenommeerde Secrid BV, maar op verzoek van die firma ook door Bol.com: “Zo’n vier weken geleden hebben wij ons product aangemeld bij Bol.com. Maar kort nadat wij daar te vinden waren is ons product daarvan zonder voorafgaande melding verwijderd. Naar het waarom hebben wij navraag gedaan, want Bol.com kan daar geen geldig bewijs voor leveren. Kijk, wij hebben met eigen geld in De Passiehouders geïnvesteerd en willen nu natuurlijk resultaat van ons werk zien. Onze pasjeshouders kunnen naar wens met de naam van de eigenaar of van een bedrijf geleverd worden. De meeste pasjeshouders worden in China gemaakt en zijn van aluminium en vaak met leer omhuld. Wij leveren een afwijkend product dat ook nog eens hier gemaakt wordt. Nu moeten wij verkopen via Instagram en bij bedrijven aankloppen.” Daniel Pelgrim, die docent economie is, is de marketing deskundige: “Wij zijn heel netjes begonnen, maar laten niet langer over ons heenlopen. Dus bijten wij nu van ons af.” Wie belangstelling heeft kan nadere informatie vinden op www.depassiehouders.nl. Voor contact kan men mailen naar info@depassiehouders.nl.

 

Resultaat: Na dit artikel in het Witte Weekblad zijn wij niet meer onheus bejegend door Secrid BV. Ook zijn onze producten weer online gezet door Bol.com.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top