skip to Main Content
PLA-Filament

Wat is PLA-Filament?

De Pasjeshouders zijn gemaakt van PLA-Filament (Poly Lactic Acid), maar wat is dit materiaal eigenlijk, en waar komt het vandaan?

Wat is het?

Het materiaal wordt gewonnen door gisting van zetmeel uit plantaardige biomassa, zoals plantenresten van maïs en suikerbiet. PLA-filament is zodoende vervaardigd uit 100% duurzame grondstoffen en daarmee volledig biologische afbreekbaar. Deze afbreekbaarheid is wetenschappelijk onderbouwd en getest met composteringsinstallaties. Dit geeft 3D-gebruikers de mogelijkheid om de ecologische voetafdruk te verkleinen. De populariteit van PLA is daarom ook erg toegenomen.

Daarnaast blijkt het materiaal zeer functioneel te zijn. Het geeft geen vervelende geur en is vloeibaarder, waardoor er sneller mee geprint kan worden. Ook is het mogelijk om zeer gedetailleerde prints te maken, zoals logo’s of initialen. Het gebruik van PLA-filament geeft ons naast het duurzame aspect dus ook een groot scala aan ontwerp-mogelijkheden. Dit uit zich in de mogelijkheden om de Passiehouders op maat te laten maken.

Waar komt het vandaan?

PLA-filament is afkomstig van Natureworks. Dit van origine Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van plantenzetmeel naar polymelkzuur. Hiervan worden onder andere chirurgische toepassingen als hechtdraad en schroeven gemaakt. Deze lossen na verloop van tijd automatisch op in het lichaam. Ook je theezakje en plantenpotjes worden van polymelkzuur gemaakt. Voor 3D-printing wordt het materiaal op een rol geplaatst, vanaf dan heet het PLA-Filament.

#noplastic #saveouroceans

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top